Wolfpack Basketball mod pokaldræberne EBAA i semifinalen.

Lørdag morgen kl 8:30 drager Wolfpack Basketball endnu engang mod Jylland, og denne gang nærmere bestemt Aarhus og Vejlby Risskovhallen, hvor der kl. 13:30 er tip off i den vigtigste kamp for klubben gennem 27 år. Wolfpack Basketball spiller semifinale i Landspokalturneringen hvor modstanderen er EBAA.  

EBAA har ikke haft en nem vej til landspokalsemifinalen. Undervejs har de bl.a. mødt to hold fra Basketligaen, henholdsvis Stevnsgade SuperMen og Hørsholm 79ers. Begge Baskeligahold, måtte strækker våben mod det på papiret svagere 1. divisions hold. EBAA indtager en anden plads i rækken. Eneste nederlag i 8 kampe har været til Værløse Basketball på hjemmebane. Her tabte EBAA 42-68 til et velspillende Værløse mandskab, der i øjeblikket topper 1. division. EBAA er ikke nogen nem modstander for Wolfpack Basketball, at stå overfor i en semifinale i landspokalturneringen. Klubben er i praksis et talentakademi som består af flere dele og som er samlet i klubben Aarhus Bears, der arbejder med at drive EBAA-holdene. 1. divisionsholdet består således af unge talenter, der har potentiale til at spille for Bakken Bears Baskeligahold, samt spillere der er en del af klubbens U19-hold.

Holdet besidder spillere med licens til både at spille i Basketligaen for Bakken Bears og i 1. division for EBAA. Målet med holdet har været, at give spillere på vej mod Bears-truppen muligheden for et sidste springbræt på vejen mod Basketligaen. Holdets nok største profil lige nu, er centerspilleren Lasse Elbæk Petersen, der tidligere har været at finde i Horsens IC samt i Malbas i den svenske basketballliga. Han var endvidere en af de sidste spillere der blev siet fra til landsholdstruppen, der for nylig besejrede Armenien på udebane. EBAA har eksisteret siden 2007. Holdet overtog Skovbakkens plads i 2. division, og rykkede allerede i sin første sæson op i 1. division.

WolfPack Basketball spillede torsdag aften generalprøve mod Randers Cimbria i Basketligaen. En kamp der var træner Thomas Quaades første officielle kamp i længere tid i Basketligaen. Kampen blev ikke den store spillemæssige succes for holdet, der tabte kampen 81-98. Wolfpack kom desværre rigtig skidt fra start, og var bagud med 17-26 efter første periode. Helt galt gik det i trejde periode som blev tabt med 15 point. Holdet fik lidt oprejsning i kampens slutminutter og det positive i kampen var, at stort set alle spillere fik godt med spilletid og at 10 af 11 mand kom på scoringstavlen. Det lover godt for bredden på holdet. Kampens topscore for Wolfpack var Luciano De Souza med 16 point, samt Durell Vinson med 15 point og 14 rebounds.

Kampen i Aarhus bliver ikke kun en ny mulighed for Wolfpack for at få en sejr i hus. Men også en mulighed for at gå i den første finale i mange år. Nemlig Landspokalfinalen 2018. En pokalfinale som afholdes i Forum Horsens den 27. januar 2018 med start kl 15:00, hvor damerne ligger ud. Pokalturneringens regler vil det således, at Wolfpack Basketball i semifinalekampen mod EBAA lørdag må stille med en spiller med ikke- europæisk pas, hvilket bliver Durell Vinson. Det skyldes at EBAA som det lavere rangerende 1. divisions hold, ikke har nogle ikke-europæiske spillere på holdet og det er deres antal af ikke europæiske spillere, der er afgørende for, hvor mange ikke europæiske spillere som Wolfpack må stille med. Da EBAA aktuelt kun har danske spillere, må Wolfpack dog ifølge reglerne stille med en ikke europæer til kampen, hvilket betyder at Michael Martin og Luciano De Souza må kigge med fra bænken, og nøjes med at støtte holdet fra den. Ingen tvivl om, at spillerne er opsatte til lørdagens semifinale i Aarhus.

I skrivende stund er der stadig få ledige pladser i spillernes bus, der afgår fra Skovlunde Station kl 8:30 lørdag morgen. Gå ind på vores facebook side og se nærmere. Eller klik ind og se denne lille forfilm:

By | 2017-12-15T16:32:47+00:00 December 15th, 2017|Ikke kategoriseret, News|0 Comments

Leave A Comment