Wolfpack Basketball er i Pokalfinalen

Wolfpack Basketball indløste lørdag eftermiddag, i Vejlby Risskovhallen, billet til Pokalfinalen 2018 med en sejr på 75-69 over Aarhus holdet EBAA. Kampen var intens hele vejen og Wolfpack Basketball haltede bagefter i både anden og tredje periode. Men da kampen skulle afgøres steppede holdet op, og særligt Edgaras Stanionis gik forrest med 16 point i fjerde periode alene samt unge Alexander Nedic, der havde en af sine bedste kampe for holdet, med 14 point i kampen. Holdets anfører Niki Tamjidi satte endvidere afgørende scoringer på vigtige tidspunkter i kampen. Wolfpack Basketball vandt fjerde periode 25-12 og et truende nederlag blev konverteret til en sejr over EBAA, efter at Wolfpack var bagud med 50-57 efter tre perioder. Kampen viste, at holdet kan finde ressourcerne til at vende kampene, når det ser mest vanskeligt ud, og at sammenhold er holdets styrke. Topscorer i kampen for Wolfpack var Edgaras Stanionis med 34 point. Alexander Nedic havde 14.

Tip off vindes af EBAA men de mister hurtigt bolden. Kampens første 2 point sættes i på lay up af Edgaras Stanionis. EBAA vinder de efterfølgende angreb og kan bringe sig foran 8-4 Wolfpack søger til Edgaras Stanionis, da EBAA dækker Durell Vinson tæt. Det viser sig hurtigt, at det har de tænkt sig at gøre hele kampen. Wolfpack bringer balance i regnskabet med scoring af Oliver Strøh til 10-10 EBAA søger sine scoringer på drives og lay -up, hvilket i starten tillades af forsvaret. Wolfpack har samtidig svært ved at finde de lette scoringer i den anden ende. Efter 5 min. af kampen er holdet bagud 10-15

Den efterfølgende periode er præget af flere fejlkald mod EBAA, hvilket giver Wolfpack ekstra scoringsmuligheder, men skuddene brændes. Alexander Nedic kommer på tavlen efter et steal af Durel Vinson til reducering 15-12 Begge hold kæmper nu for at finde deres scoringer og der forsøges primært med skud ude fra 3 pointsland. Wolfpack har problemer med forsvarsrebounden hvilket EBAA udnytter. Perioden slutter 17-14 til EBAA, der dominerer på reboundspillet.

Anden periode starter med scoring fra Edgaras Stanionis der rammer tre point forsøget fra hjørnet til 17-19 Wolfpack skifter spor og søger nu kurven på drives. Det fører til flere fejl fra EBAA´s side. EBAA finder dog fortsat hullerne i Wolfpacks forsvar og efter 2 minutter af anden periode 22-21 til EBAA Det er scoringer fra trepointslinjen der holder Wolfpack inde i kampen. Ved stillingen 25-23 til EBAA ønsker Wolfpack time out og Thomas Quaade taler højt og tingene igennem, da forsvaret ikke fungerer. Wolfpack kommer ud efter time out og fortsætter stilen med skud udefra, uden den store succes. I den anden ende har EBAA mere held med deres strategi og fortsætter med at få angrebsrebound. Efter 5 min. har de udbygget forspringet til 31-23 . En kort pause fører til mere tålmodig angrebsspil af Wolfpack. Edgaras Stanionis, Alexander Nedic og Niki Tamjidi går forrest og søger for reducering til 31-29 med 4 minutter tilbage af perioden.

Efter time outén starter vi med et lay up af Niki Tamjidi. Han fejles men brænder det efterfølgende skud fra straffelinjen. Det er fortsat Edgaras Stanionis der angrebsmæssigt går forrest for Wolfpack og han har flere tætte scoringer. Med 2:40 igen er kampen helt lige 33-33. Wolfpack kommer foran på mere tålmodighed og tre point af Niki Tjamdi der spiller stabilt med vigtige scoringer. EBAA har nu svære ved at få  forsvarsrebound men finde hullerne i Wolfpacks forsvar. Med 1 minut tilbage af halvlegen 35-36 til Wolfpack. EBAA reducere på endnu en angrebsrebound og perioden løber ud med halvlegsføring på 39-37 til Wolfpack.

Efter pausen skiftes begge hold til at brænde deres afslutninger. EBAA får fortsat mange angrebsrebounds og de kan bringe sig foran efter 2:30 af kampen med 41-39.Wolfpack er stillestående i angrebspillet, men får nu et par stops i forsvaret. Oliver Strøh udligner igen med et svært lay-up til 41-41  EBAA svarer hurtigt igen og bringer sig i front med 47-41 Wolfpack kommer til reducering efter godt forsvar og steal af Oliver Strøh. George Kofi Berling kommer på tavlen for første gang. 47-45 med tre minutter igen. På det kommende angreb bliver der dømt fejl på EBAA, hvilket deres træner er utilfreds med hvorefter han idømmes en teknisk fejl. Wolfpack udnytter skuddet til yderligere reducering. Herefter er det EBAA der dominerer da Wolfpack mister bolden for nemt. Perioden rinder ud og Wolfpack Basketball er nu bagud 57-50 Publikum bliver mere og mere højlydte og støtter hjemmeholdet godt. Det er nu tydeligt, at der skal ske ændringer for Wolfpack hvis billetten til pokalfinalen skal i hus.

Sidste periode starter med en hurtig reducering til Wolfpack og tre point af EBAA. Edgaras Stanionis melder sig igen ind i kampen, efter en anonym tredje periode og kan igen reducere for Wolfpack. Holdet vejrer nu morgenluft og stjæler bolden til dunk af Durel Vinson, der hidtil ikke har haft din bedste kamp i angrebet. Efter 2 minutter 63-59 til EBAA. Edgaras Stanionis er nu varm og han sætter de næste 5 point på tavlen til Wolfpack føring på 64-63. Wolfpack har nu teten i forsvaret. EBAA får fortsat chancer men de brændes. Edgaras Stanionis tager bolden fra baglinjen og fejles i lay up. Han kan bringe Wolfpack foran med 67-65 med 4 minutter tilbage af kampen. Den unge Alexander Nedic sætter en livgivende 3 point scoring og bringer Wolfpack foran med 70-65 med 1:45 igen af kampen. De efterfølgende angreb kan Wolfpack ikke konvertere til scoringer og EBAA kan reducere med 2 scoringer på korte 2 pointskud til 69-70 med 40 sekunder igen. Indspil af Wolfpack. Bolden ender på gulvet i klupspil og Wolfpack mister den med 28 sekunder tilbage af kampen. Det efterfølgende angreb får EBAA ikke noget ud af og Edgaras Stanionis fejles med 6 sekunder igen. EBAA er nødt til at dække hårdt op. Bolden spilles rundt og ender hos Edgaras igen der fejles og der er nu holdfejl. Han sætter dem begge og slutter med et steal på indspil og en busser beater til 69-75

Afgørende i fjerde periode og for kampens resultat var, at Wolfpack efter time out skifter til zoneforsvar og til en lille line-up. I en periode på 6 minutter holdes EBAA på 2 point. Topscorer i kampen var Edgaras Stanionis med 34 point. Alexander Nedic havde 14, Oliver Strøh 8, Durell Vinson 8 og Niky Tamjidi 7. Nu venter så en finale i Landspokalturneringen i Forum Horsens. Den første finale i 27 år for klubben og den første siden 2006 med deltagelse af en klub fra hovedstaden på herre siden. Finalen afvikles lørdag den 27. februar kl 15:00. Modstanderen i finalen bliver enten Bakken Bears eller Horsens IC. Det afgøres søndag den 17. december hvor gulvet i Vejlby-Risskovhallen igen lægger gulv til et drama af en kamp, mellem de to rivaliserende jyske mandskaber. Den kamp kan du følge i Livestream på Bakken Bears Facebook side og meldes udsolgt.

By | 2018-01-09T15:12:54+00:00 December 16th, 2017|Ikke kategoriseret, News|0 Comments

Leave A Comment