Godt på vej mod Superklubben!

Sportsdirektør for BMS Herlev Wolfpack Tommy Nielsen, med et tilbageblik på resultaterne i 2018

“2018 var et enestående år på rejsen af den sportslige udvikling af BMS Herlev Wolfpack mod Superklub Visionen. Vi er efterhånden blevet så ærgerrige og ambitiøse at vi glemmer de enestående præstationer vi laver sammen. Dem skal huske at fejre dem, så vi bevarer sulten og lysten til mere!”

Jeg har forsøgt at opsummere nogle af de resultater der står klarest for erindringen:

I November måned 2017 kvalificere Basketligamandskabet sig til klubbens første Pokalfinale i 28 år efter en solid sejr over favoritdræberne fra EBAA der havde Stevnsgade og 79ers på samvittigheden. Finalen blev til sølvmedaljer i Forum Horsens efter nederlag til Bakken Bears der senere spiller sig i semifinalerne i Europa Cup’en og vinder det Danske mesterskab. BMS Herlev Wolfpack’s Edgaras Stagionis blev fortjent kåret til finalens bedste spiller, efter en flot angrebsmæssig præstation.

Senere på sæsonen mødtes de to finalister endnu en gang, da BMS Herlev Wolfpack når deres målsætning om en 7 plads i grundspillet og møder grundspillets nummer 2 Bakken Bears i slutspillets kvartfinaler. Til trods for Bakken Bears enestående trup og sæson, har BMS Herlev Wolfpack’s unge mandskab chancen i egne hænder i flere kampe for at lave den store overraskelse og tage en sejr i kvartfinalerne. Men det bliver til lige ved og næsten efter en bestået sæson på mange sportslige områder. BMS Herlev Wolfpack’s Amerikanske profil Durrel Vinson slutter sæsonen af som den bedst reboundende spiller i Basketligaen med 12,78 rebound pr. Kamp og mere end 3 rebounds til nummer 2.

I April måned vinder flere af Basketliga truppens talentfulde spillere U19 DM Sølv efter at have bragt BMS Herlev til de landsdækkende DM U19 Herre finaler for 3 år i træk!

I Juni måned opgraderes klubbens Health & Fitness afdeling, så denne påbegynder varetagelsen af klubbens dameliga og talenthold.

Under sommeren 2018 tages der flere turneringsmæssige livtag for at bibeholde de mindre hold i Basketligaen ved indførelsen af den nye turneringsstruktur med Pro A og Pro B niveau. BMS Herlev Wolfpack tilmelder sig Pro B med ambitionen om at vinde Pro B rækken

Samme sommer tilmeldes BMS Herlev Wolfpack Dameligaen, den unikke talentudvikling på Damesiden er bæredygtig og vi er klar med vores unge spillere til at matche de bedste damehold i landet

Som et led i talentudviklingsstrategien fremrykkes klubbens udviklingshold fra 3 division til landets næstbedste række 1 division for at give klubbens talenter størst mulig konkurrence.

I September måned og opstarten af den nye sæson, får BMS Herlev Wolfpack udtaget hele to spillere til bruttolandsholdstruppen i Jesper Moberg Sandager og Oliver William Strøh.

De unge Damer tager Dameligaen med storm, allerede i første kamp tager man en sejr over Lemvig uden udenlandske spillere og ældre profiler tager de unge damer forfriskende fat og spiller uimponeret basket og ligger fortsat flot til i tabellen på Dameligaens 4 plads inden årets udgang. Talentmassen og mentaliten giver tro på meget mere fremover.

I Oktober måned taber Development holdet i Divisionspokalturneringen i en Herredyst til oprykningsfavoritterne fra BK Amager, efter en kamp hvor det unge hold i flere perioder er foran og viser bid og potentiale for fremtiden. På grund af den flotte udvikling i talentprogrammet beslutter talentkommiteen i Oktober måned at rykke de 4 talenter Mads Preuthn, Theo Jensen, Andreas Mortensen og Samuel Herthel op i Basketligatruppen, alle 4 har haft deres opvækst i klubben.

I Basketligaen viser holdet deres potentiale med individuelle hædersnomineringer, om end hele holdet mangler at forløse det endelige potentiale så ligger holdet holdet på andenpladsen i Pro B med to-tre kampe mindre end de omkring liggende hold. Holdet er nu kommet igennem de værste skader og selvom de nærmeste hold har forstærket sig, så håber vi håber at ambition kan indfries.

Som leder og ansvarlig ser fremtiden lys ud for BMS Herlev Wolfpack, vi er helt fremme i landet når det kommer til talentudvikling hvilket understreges af at ovenstående ikke inkludere alle de mange ungdomsudtagelser til landshold eller enkeltstående nomineringer i ind- & udland. I en sportslig organistation baseret på frivillig arbejdskraft er jeg imponeret over den indsats der leveres rundt omkring på de forskellige hold i klubben.

Jeg håber at i alle husker at klappe hinanden på skuldrene for den store indsats i levere for klubben og for dansk basket. I må have et godt nytår med jer og jeres famile – Vi ses i det nye år!

Tommy Nielsen