Status på Talentprogrammet

BMS Herlev Wolfpack´s vision er at skabe et konkurrencedygtigt Dameliga & Basketliga mandskab med 80 procent af egen avlede spillere. I ligaer hvor man er oppe imod erfaring, professionalisme & fysik kræves der aktiviteter, der gør op for netop dette. Vores talentudvalg er bestyret af en Talentchef, Sportchefen for ungdom, Sportchefen for Senior og samarbejder med Danmarks A-landsholdstræner, Erez Bittman, som identificerer klubben, som en af de førende aktører i Danmark til at udvikle unge spillere.

Samarbejdet omfatter berigelse af fagkundskaberne hos trænere og sparing med klubben om en professionel måde at fremme vores talenter på. Udvalget er ansvarlig for beslutning, prioritering og koordineringen af indsatserne for klubbens mest talentfulde spillere og trænere.

Bestyrelsemedlem, Talentchef & Wolfpack Styregruppe medlem, Michael Viehweg uddyber:

“Vores talent program tager udgangspunkt i vores 2021 talent-strategi med det formål at udvikle de unge spillere til Ligaholdene. Vi har i de sidste år arbejdet målrettet med talent udvikling af både trænere og spillere, så det er ikke overraskende at mange af Wolfpack’s spillere kommer fra egen klub.

I 2018 har vi udvidet Wolfpack platformen fra et til tre hold, (BL, DL og Development). Platformen leverer en række fællesydelser som styregruppe, fysioterapi, styrketræning, fælles arrangementer, visuel identitet, website og sociale medier, og en række fordelspakker mv.

Programmet er etableret med en trænermæssig rød tråd, hvor cheftrænere og hjælpetrænere danner par helt ned i de ældste ungdomsrækker. En række af spillerne har dobbeltlicens så de kan udfordres hvor konkurrencen passer bedst.

Det er en meget ambitiøs rejse vi er taget på, men det er også en sjov rejse med løbende succes og hvor mange ting peger i den rigtige retning, både i ungdoms og seniorrækkerne.

Når jeg kigger frem, så har vi flere must-win-battles i klubben for at kunne nå helt i mål i vores 2021 talent-strategi. Til gengæld oplever jeg en meget stor opbakning fra klubbens ledelse, trænere, medlemmer og interessenter. Vi har en spændende tid foran os.”