Status på vores Dameligahold

Inden sæsonen startede, holdt klubben møde med vores Dameligahold. Til mødet blev damerne forberedt på en hård sæson, der ville byde på lærerige nederlag, mens sejrene og finalerne skulle hentes i U19 rækken. Vi er i klubben ikke i tvivl om, at vi inden for en kort årrække vil være med helt fremme i toppen af Dameligaen med de store talenter der kommer i alle årgange de næste mange år. Vi var derfor ikke i tvivl om at oprykningen til Dameligaen skulle ske nu!

Vi havde dog håbet på at tilføje hvert fald 3 ”rigtige” damespillere, der kunne give den vigtige rutine og vise vejen for vores unge spillere.
Det lykkes os at få vores egen Cecilie Jessen tilbage, men desværre ingen andre i denne omgang.
Det betyder, at Cecilie, der lige er fyldt 22 år, er holdets alderspræsident og eneste senior spiller på holdet.

Vores Dameliga piger gjorde dog vores bekymringer til skamme, da de allerede i sæsonens første kamp slog Lemvig med 72-60. Tilmed et Lemvig hold med flere amerikanske og udenlandske spillere! Damerne fortsatte den flotte stil, og status er her efter lidt over halvdelen af kampene i grundspillet, at damerne har vundet 4 ud af de 8 kampe, hvilket placerer dem på en delt 3. plads!

Det er en overraskelse hver gang vores damer vinder en kamp, og det vil det blive ved med at være resten af sæsonen! Det gør de 4 sejre endnu flottere.
I 2 ud af de 4 nederlag, kunne det lige så godt være gået vores vej. Nederlagene til Amager og Stevnsgade var begge lige kampe med få minutter tilbage.
Vores damer har imponeret med hurtigt, teknisk og udfordrende basket, hvor vores piger er svære at holde 1 mod 1!

Cecilie har virkelig leveret den rutine pigerne har haft brug for, hvor hun specielt giver en masse ro og rebounds i forsvaret!

Emilie Gudmand var i lang tid topscorer i Dameligaen, og ligger stadig i Top 10 med et gennemsnit på 15,3 point pr. kamp.

Katrine Jessen har imponeret med hele 10,8 rebounds pr. kamp, hvilket gør hende til den næstbedste til at rebounde i hele Dameligaen kun overgået af den amerikanske stjerne Valerie Driscoli fra Amager.
Måske mere overraskende for en del er Caroline Glud, der snitter 7,4 rebounds pr. kamp trods sine kun 177 cm, hvilket giver hende en 11. plads i Dameligaen over de bedste til at rebounde!

Holdet har hele 4 spillere, der ”snitter” over 10 point pr. kamp. Det er ud over Gudmand også Thea Mikkelsen, Katrine Jessen og Caroline Glud!
Holdet har i december måned fået tilgang af Luka Lachenmeier, der helt sikkert vil blive en god forstærkning for holdet. Luka er kun U17 spiller!
Værd at bemærke er også U17 spilleren, Laura Ziegler, der virkelig har imponeret indtil videre, samt de 2 U16 stortalenter, Natascha Pedersen og Bianca Braikia, der har været et lovende og frisk pust i de 2 kampe de har spillet!

BMS Herlevs Sportchef Jesper Lundin udtaler: “Vi er glædeligt overrasket over damernes præstation indtil videre, og det imponerende niveau trods deres unge alder, som de allerede nu præsterer på! Det er et resultat af det flotte talent arbejde der foregår i vores klub, og vi går virkelig en lovende og spændende periode i møde! I den daglige træning i vores ungdomsafdeling arbejdes der hårdt på, at vores spillere kan, tør og har evnerne til at udfordre! Dette sammenholdt med et suverænt stykke arbejde af coaches Sam Tamargo og Kimberly Martin, mens Wolfpack DLs Sportchef, Susanne Bay sørger for at alt fungerer i kulissen”

Vi ser nu frem med stor spænding på 2. halvdel af sæsonen, hvor næste kamp er mod det suveræne og ubesejrede tophold fra Hørsholm, der har et virkelig stærkt hold anført af 2 amerikanske spillere, 1 stærk serber og den nok bedste danske spillere i Dameligaen, Gritt Ryder!
Det lyder som en ulige kamp mod vores U18 piger + Cecilie, men i den første kamp i Hørsholm bed vores piger godt fra sig!
Pigerne har også en pokalkvartfinale søndag d. 13. januar på hjemmebane mod Lemvig, så der er masser af spændende højdepunkter lige om hjørnet!

Stort tillykke til vores seje piger med den flotte sæson indtil videre! I har imponeret alt og alle, inklusiv alle os der er tæt på jer 😊
Resten af klubben vil gøre hvad vi kan for at supportere jer resten af sæsonen!

Se Wolfpack DL truppen her