Wolfpack DL sejrer i tæt drama

Lørdag eftermiddag gæstede SISU Herlevhallen i sæsonens tredje runde, efter begge hold havde henholdsvis vundet og tabt en kamp.

Gentofte-holdet kom bedst ud af starthullerne og virkede godt forberedte på Wolfpack-mandskabet. Anført af Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley lagde SISU et hårdt fysisk pres på hjemmeholdet, mens bl.a. Josefine Haabegaard og Stephanie Santos med gode procenter i angrebsenden skabte en føring på 10-20 i periodens sidste minut, inden Caroline Glud med en 3’er fik reduceret til 13-20 inden udløbet af de første 10 minutter.

Set med BMS Herlev briller var der grund til bekymring, for SISU sad på kampen og virkede ikke sindet at slippe grebet i føringen. Samtidig var flere af hjemmeholdets profiler ikke stemplet ind i kampen.

Wolfpack åbnede 2. periode flot med 8 ubesvarede points og kom foran 21-20. Caroline Glud var dejlig aggressiv i sit angrebsspil, samtidig med at Emilie Gudmand fik indstillet sigtekornet og lay-up armen, hvilket betød 8 point fra hendes hånd i perioden. SISU’ Freja Christensen og Asta Rønsov viste som modsvar deres evner fra 3-pointlinjen, mens Helene Dalsgaard også bød ind.

Gæsterne fik vist, at de kan byde modstanderne op til tæt dans også uden deres professionelle profiler, for de to nordamerikanere kom ikke på scoringstavlen i opgørets 2. fjerdedel. SISU førte 31-33 ved halvleg, og matchen var helt åben.

Der var dog også grund til panderynken, for dem der heppede på BMS Herlev. Thea Mikkelsen var blevet ankelskadet og måtte sidde ude det meste af første halvleg. Endvidere havde Katrine Jessen fået et alvorligt skrub i midten af 2. periode efter en uheldig landing på en angrebsrebound, hvor SISU’ Stefanie Santos forinden var gledet og trådt helt ind under Wolfpack-spilleren. Det var et hændeligt uheld og så særdeles voldsomt ud. Ved halvleg var det derfor uvist, om de to ville kunne genoptage spillet.

De 110 tilskuere havde været vidner til, at gæsterne var gode til at lukke ned for Wolfpacks to Jessen-søstre i angrebet i kampens første halvdel.

Det virkede måske som inspiration for holdets anden søskende-duo, tvillingerne Julie og Louise Aaggard, til at steppe deres spil op i anden halvleg og for alvor demonstrere, at de begge er gode skytter fra mellemdistancen og 3-pointlinjen. Når scoringerne tilmed kommer på vigtige tidspunkter, er det med til at vise Liga-niveauet og bredden hos Wolfpack.

Cee Jay Nofuente og Aubrey Buckley var store aktiver for SISU I 3. periode. Fremragende steals af Nofuente konverteret til sikre lay-ups og stålhårdt inside spil af Buckley gav BMS Herlev massive problemer, men hjemmeholdet holdt sig inde i kampen bl.a. takket være høje procenter på straffekastlinjen. Wolfpack var 13 for 17 fra linjen, hvilket giver en procent på 76,5 – det er højere end mange NBA-hold.

Cecilie og Katrine Jessen var nu for alvor med i kampen, mens Thea Mikkelsen heldigvis var blevet kampdygtig igen, hvilket tilførte hjemmeholdets spil flere gode facetter i begge ender af banen. Nofuentes fik sin 4. fejl i det 29. minut og blev taget ud for at være klar til de afgørende minutter. Stillingen var 50-51 ved indgangen til sidste fjerdedel, Wolfpack havde hentet 1 point ind på SISU.

Kampen bølgede frem og tilbage. Louise Aagaard satte en god 3’er til Wolfpack-føring 55-50, men Haabegaard og Buckley svarede straks tilbage. Hjemmeholdet viste stærkt spil fra det 33.-36. minut, hvor bl.a. 6 point fra Katrine Jessen suppleret af et flot steal og en 3’er fra Thea Mikkelsen og endelig et stærkt lay-up under pres fra Julie Aagaard, bragte hjemmeholdet på sin største føring 67-57 med 3:30 minutter resterende kamptid.

BMS Herlev fans håbede selvfølgelig, at sejren dermed var hjemme. Buckley og Nofuente ville det anderledes og satte hurtigt 6 point ind på SISU-kontoen, inden Caroline Glud kunne sænke Wolfpacks sidste to point. SISU pressede på til sidst, men forgæves – Wolfpack trak sig sejrrigt ud med slutresultatet 69-65. Endnu et imponerende resultat af Dameliga-debutanterne. Og beundringsværdigt præcist forudset af Hørsholm-træner, Jesper Krone, i ugens preview. Måske burde han søge bibeskæftigelse som spåmand?

Kampens profil var SISU’ Aubrey Buckley med 21 point og 12 rebounds, godt flankeret af holdkammeraten Cee Jay Nofuente med 16 point, 6 rebounds og 4 steals. SISU bliver helt sikkert endnu stærkere i løbet af turneringen, efterhånden som hele holdet får det bedste frem i hinandens kompetencer på banen.

Wolfpack var på dagen det bredest funderede hold med hele 4 spillere på tocifret scoringsniveau, nemlig topscorer Emilie Gudmand med 15 point, Thea Mikkelsen med 14 point på 24 minutters spilletid, 11 point af fandenivoldske Caroline Glud og 10 point af Katrine Jessen, som også chippede ind med 9 rebounds og 3 blocks. Hjemmeholdet var ydermere stærke fra 3-pointsland med en scoringsprocent på 50.

Foto er leveret af FN Sportsfoto.